Mr. Emmanuel Pinol Rura Úr, a Fülöp-szigetek mezőgazdasági minisztere és delegációja látogatása az MTA Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetben (2017. szeptember 24., Tihany)

2017. szeptember 24.-én Emmanuel Piñol Rura úr, Fülöp-szigeteki Köztársaság mezőgazdasági minisztere és szakmai delegációja látogatott a BLI-be. A delegációt Maria Fee T. Pangilian rendkívüli és meghatalmazott nagykövet asszony, és a magyar Külügyminisztérium képviselője kísérte.

A látogatás és a szakmai megbeszélés során a Fülöp-szigeti és a magyar tókutató kollégák rövid távú kölcsönös tanulmányútjai, Tihanyban rendezendő továbbképzési kurzusok lehetősége, a hosszú távú limnológiai adatsorok közös elemzése és értékelése merült fel, amely adatsorok napjainkban, a trópusi tó esetében a Clear Water Act, a Balaton esetében pedig az Európai Unió Víz Keretirányelve szerinti monitor-rendszer keretében gyarapodnak tovább.

A delegációt G.-Tóth László az MTA ÖK BLI igazgatója és Farkas Anna tudományos főmunkatárs, az algatoxinok, humán eredetű mikro-szennyezők, xenobiotikumok, nehézfémek, rovarölő- és növényvédőszerek hatásainak szakértője fogadta.

Prof. G.-Tóth László DSc
MTA ÖK BLI igazgató

Tihany, 2017. 10. 02.

Fotó: Maria Fee T. Pangilian Fülöp-szigeteki rendkívüli és meghatalmazott nagykövet asszony, Emmanuel Piñol Rura, a Fülöp-szigetek mezőgazdasági minisztere, G.-Tóth László, az MTA ÖK BLI igazgatója és Farkas Anna tudományos főmunkatárs (Fotó: Fülöp-szigeteki Köztársaság Nagykövetsége)