Az MTA és az ITM két bizottságot állít fel a további tárgyalásokhoz

2019. március 21-én ülésezett az Akadémia Elnöksége (két közgyűlés között legfőbb döntéshozó szerve). Az ülésre meghívást kaptak az MTA kutatóközpontjainak főigazgatói és önálló jogállású kutatóintézeteinek igazgatói.
Lovász László, az MTA elnöke tájékoztatta az Elnökséget és az intézetvezetőket az ITM-mel folytatott tárgyalások legutóbbi fejleményeiről, így a március 8-án aláírt szándéknyilatkozatról is.
.....

Az MTA és az ITM két (az eredetileg tervezett négy helyett) bizottságot állít fel a további tárgyalásokhoz. Az MTA elnöke által delegált tagok a következők.

Stratégiai és szakmai szervezeti munkacsoport: Kollár László osztályelnök (a munkacsoport vezetője az MTA oldaláról), Szathmáry Eörs főigazgató, Oberfrank Ferenc ügyvezető igazgató, Prószéky Gábor igazgató, Szakács Gergely ERC-nyertes kutató. Szakmai támogatást nyújt: Freund Tamás és Bokor József alelnök.

Jogi, működési és finanszírozási munkacsoport: Medve Zsuzsa főosztályvezető (a munkacsoport vezetője az MTA oldaláról), Mizsei Zsuzsa gazdasági igazgató, Kökényesi László gazdasági igazgató, Bőhm Gergely főosztályvezető. Szakmai támogatást nyújt: Török Ádám főtitkár és Vékás Lajos alelnök.

A 2019. március 21-i Akadémia Elnöki ülésről az mta.hu cikke számol be:
https://mta.hu/mta_hirei/az-mta-kozgyulese-donthet-az-akademia-kutatoint...

Fotó: mta.hu