Második helyezett lett Rózsa Lajos a FameLab tudománykommunikációs versenyen

....A Magyar Tudományos Akadémia és a British Council szervezésében 2018. május 14-én zajlott az első magyarországi FameLab verseny országos döntője az MTA Székházában. Az április 5-ei elődöntő 46 résztvevőjéből a zsűri értékelése alapján 12 fő jutott tovább a döntőbe, melynek győztese képviseli Magyarországot a júniusi nemzetközi döntőn a Cheltenham Science Festivalon Nagy-Britanniában. Itt 27 ország versenyzői mérik össze felkészültségüket és előadói képességeiket.

A FameLab természettudományos, matematikai, informatikai, mérnöki és orvosi területen kutatók, oktatók vagy hallgatók részére megrendezett tudománykommunikációs verseny, melyben a versenyzők mindössze három percet kapnak egy frappáns, tartalmas és közérthető előadás megtartására kutatásaik eredményéről vagy egyéb tudományos témában.
A döntősök változatos tudományos és szakmai háttérrel rendelkeztek – egyaránt volt köztük egyetemi hallgató és tapasztalt kutató (bemutatkozásuk itt olvasható). A FameLab első díját Kis-Tóth Ágnes nyerte el, az ELTE Atomfizikai tanszékének doktorandusz hallgatója, a fekete lyukakról és láthatatlan kisbabákról szóló előadásával. A második helyezett lett Rózsa Lajos, az MTA ÖK, GINOP Evolúciós Rendszerek Kutatócsoportjának tudományos tanácsadója, a fejtetűről mint a szeretet egyik kifejezőeszközéről szóló előadásával, aki az MTA felajánlásából egy általa választott tudományos konferencián vehet részt.

A versenyről szóló cikk az mta.hu oldalon:
http://mta.hu/mta_hirei/lathatatlan-csecsemo-baratsagos-fejtetvek-es-izg...

Fotó forrás: mta.hu/Szigeti Tamás