Hírek

Ezekből a gyengén reprezentált megyékből kiemelten várják az ökológuskutatók a tigrisszúnyog-mintákat: Somogy, Komárom-Esztergom, Vas, Nógrád, Győr-Moson-Sopron, Tolna és Zala

Az ÖK Evolúciótudományi Intézete, Scheuring István tudományos tanácsadó témavezetésével támogatást nyert el a H2020 biotechnológiai alprogramjában. A FindingPheno projekt célja a mikrobiom és a gazdaszervezet kölcsönhatásainak kutatása.

A Magyaroszágon újonnan megjelent csípőszúnyogok különböző kórokozók terjesztésében játszott tényleges szerepe egy tisztázásra váró komoly kutatói feladat, a jelenleg rendelkezésre álló hazai felmérések adatai egyelőre nem utalnak járványügyi helyzetre.

2020-ban is folytatjuk az ázsiai tigrisszúnyogok elterjedésének térképezését. Kérjük az Önök segítségét - küldjön képet róla, ha ilyet lát (Tigrisszúnyog felhívás).

Az Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézete munkatársat keres Laboratóriumi asszisztens munkakörbe, egy európai kutatási projekt (H2020 AQUACOSM-PLUS) feladatainak ellátására. A feladat laboratóriumi munkák végzése, ügyintézés, kísérletes munka.

Szathmáry Eörsnek és a nevével fémjelzett magyar elméleti biológiai iskola tagjainak elméleti evolúcióbiológiai munkájáról jelent meg szintetizáló összefoglaló cikk a világ egyik legrangosabb kémiai folyóiratában, a Nature Review Chemistryben.

Oldalak